Ny beskatning af fri bil

Folketinget har vedtaget et ændret beskatningsgrundlag for visse biler.

Beskatning af fri bil ved genberegning af registreringsafgift

Efter registreringsafgiftslovens § 9a skal der i visse tilfælde ske fornyet fastsættelse af den afgiftspligtige værdi og genberegning af registreringsafgift. Dette gælder blandt for leasingselskabers biler.

Folketinget har vedtaget, at beskatningsgrundlaget for fri bil, når der sker genberegning af registreringsafgiften, udgør den genberegnede nyvognspris, når den er højere end den oprindelige pris. Beskatningsgrundlaget reguleres ikke før der sker genberegning.

Uanset om bilen er købt eller leaset af arbejdsgiveren, så skal den genberegnede nyvognspris anvendes som beskatningsgrundlag.

Fra den 1. februar 2020 har ændringen virkning for biler, der stilles til rådighed for en medarbejder første gang.

Lempelser for elbiler og pluginhybridbiler

Den planlagte stigning i registreringsafgiften for eldrevne køretøjer og pluginhybridbiler, har folketinget vedtaget, at den fra den 1. januar 2020 annulleres, og i stedet videreføres de satser der var gældende i 2019 for registreringsafgift for disse biler.

Desuden har Folketinget vedtaget, at der for perioden 1. april – 31. december 2020 indføres et fradrag i beskatningsgrundlaget for eldrevne køretøjer og pluginhybridbiler på 40.000 kr. opgjort på årsbasis. Denne nedsættelse af beskatningsgrundlaget gælder også for allerede indregistrerede biler.

Download publikationen: Biler - Skat og moms 2020

I denne publikation gennemgår vi de skatte-, moms- og afgiftsregler, som du bør være opmærksom på i forbindelse med biler, herunder reglerne for, hvornår der indtræffer skattepligt af fri bil, hvordan en firmabil beskattes, samt ikke mindst hvilke krav der skal opfyldes, hvis man ikke skal beskattes. Vi beskriver også reglerne for at benytte gulpladebiler, herunder specialindrettede biler, regler for hovedaktionærer.

Når du udfylder formularen, accepterer du at modtage e-mails fra BRANDT revision og rådgivning. Vi sender kun faglige nyheder om revision, regnskab og rådgivning, og du kan let afmelde mails igen.

Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Kontakt

Har du flere spørgsmål omkring beskatning af fri bil, har du brug for at forstå hvad det kan betyde for dig eller ønsker du at få personlig rådgivning, er du velkommen til at kontakte en af vores revisor eller booke et uforpligtende møde.

Book et uforpligtende møde med en revisor

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

og modtag nyttige og faglige informationer samt spændende nyheder automatisk fremadrettet.